Istanbul Diary

Hello  dragilor,

Am revenit finally din scurta mea escapada la Istanbul si abia astept sa impartasesc cu voi cateva dintre istantaneele surprinse acolo…si sa povestim un pic despre  impresii generale.

Eu si prietena mea Cristina am avut  “norocul” sa ajungem in Istanbul pe la 5 dimineata, dupa un drum destul de anevoios , insa  imediat ce am lasat bagajele la hotel,  am luat stradutele din zona la pas si timp de 2-3 ore am putut admira centrul istoric in linsite. O senzatie speciala, avand in vedere ca acest oras este de felul sau foarte aglomerat si galagios. Dupa ce am dat un tur al moscheelor ( Hagia Sofia si Moscheea Albastra), am mers direct in palatul Topkapi, unde va spun sincer ca era sa ne ia somnul pe niste bancute mai dosite…Abia asteptam sa facem check-in-ul si dupa un dush revigorant am picat late pana dupa amiaza.

La sfarsitul zilei aveam impresia ca deja vazusem tot Istanbulul, la cat de obosite eram…insa era abia prima zi…

Au urmat alte atractii, aventuri, surprize si dezamagiri, insa ca sa n-o lungesc mult, o sa va zic direct ce mi-a placut si ce v-as recomanda sa faceti, daca mergeti pentru prima oara:

– cazati-va , daca e posibil , cat mai aproape de centrul istoric , Sultanahmet, cele mai importante obiective sunt in aceasta zona.

– gurmanda fiind, Istanbulul primeste nota 10 pentru mancare, lucru de asteptat! se maninca bine cam peste tot, preturile sunt destul de apropiate de cele romanesti si pe langa toate bunataturile alea ale lor mai au si o inghetata -sorbet  gen gellato , doar ca chiar mai buna :)))))

– m-am dus doar din curiozitate in Grand Bazaar, insa nu am ramas foarte entuziasmata, mi-am luat doar niste aroma pentru narghilea si ceva rahat 🙂

– celebra artera de shopping Istiklal este la fel, destul de dezamagitoare, daca sunteti obisnuiti cu Oxford street sau shopping a la Barcelona 🙂

– in schimb mi-au placut la nebunie decoratiunile lor in stil oriental , atat de colorate : lampadare, covoare, ceramica si alte minunatii !

– nu trebuie sa ratati mica croaziera cu vaporasul  pe Bosfor, mai jos am chiar un video care sper ca va va convinge!

– traficul este destul de aglomerat si ca peste tot, exista zone foarte murdare cu multa lume dubioasa …

– pisicile fac legea peste tot si sunt destul de bine intretinute de localnici si iubite de turisti , iar eu cred ca le-am pozat si mangaiat cam pe toate 🙂

 

Cam astea ar fi de spus pe scurt!

PS: da, am facut si un mini shoting , evident 🙂 urmeaza postari incendiare !

Glumesc 🙂  am fost decente, promit!

 

istanbul (1) istanbul (2) istanbul (3) istanbul (4) istanbul (5) istanbul (6) istanbul (7) istanbul (8) istanbul (9) istanbul (10) istanbul (11) istanbul (12) istanbul (13) istanbul (14) istanbul (15) istanbul (16) istanbul (17) istanbul (18) istanbul (19) istanbul (20) istanbul (21)

 

Magic of Instanbul from Silvia Postolatiev on Vimeo.

Written by

Funny and stylish.

27 Comments

LEAVE A COMMENT

Code *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.